De Metamorfose 2022-2023

Ter inspiratie delen we praktijkvoorbeelden: bouwstenen die zijn ontwikkeld door Flevolandse docenten en cultuurmakers in Studio VMBO.

Co-creatie partners
Arte College in Almere & Collage
Doelgroep
2TL en 2 KBL
Ontwikkeljaar
2022-2023

Onderzoeksvraag

De bouwsteen De Metamorfose is ontworpen vanuit de onderzoeksvraag: ‘Worden de leerlingen door het creatieve proces bewust van hun roots, wie ze zijn en kunnen zij dit vertalen in presentaties in de vorm van fashion en podiumkunsten?’

Inhoud

De Metamorfose is onderdeel van de Arteweek van het Arte College. De leerlingen onderzochten wie ze zijn en vertaalden dit in een presentatie.
De uitvoering en het testen duurde vier dagen. De leerlingen maakten de eerste dag een collage met stoffen materialen om hun roots beeldend uit te drukken. Vanuit die collage creëerden ze de twee volgende dagen een eigen presentatie middels fashion en maakten een act. Ze kregen hierbij adviezen van Gregory (roepnaam Shaggy), docent dans/theater bij Static en Mia Stik, docent fashion bij productieatelier Mija. De derde dag presenteerden ze hun kleurrijke acts tijdens een bruisende voorstelling voor docenten en familie.

Prototypetest De Metamorfose

Prototypetest De Metamorfose

Presentatie prototype tijdens slotmanifestatie 6 april 2023